Review

Cavern cursus

Het begon met stoere verhalen, mooie foto’s en leuke filmpjes achter de bar na het duiken. Die avond werd duidelijk dat zeker twee duikers interesse hadden in de cavern cursus, en had Serge een mooie locatie gevonden waar we de cursus goed konden doen. Dus gingen we de stoere praat in het zwembad en in het buitenwater waar maken. Oefenen met lijnen leggen en opruimen, lijn navigatie en zwemmen met een geblindeerd masker. Dat laatste klonk heel spannend, maar met een lijntje in je hand viel dat eigenlijk best heel erg mee. En was het vooral heel leuk om te doen.

Eindelijk was het weekend echt aangebroken. Met z’n allen naar Frankrijk, lekkere Franse lunch bij aankomst. Na de lunch de eerste verkenningsduiken in de cavern zone. Spannend!

‘s Avonds uiteraard lekker gegeten en heel goed geslapen (we waren wel een beetje moe van alle nieuwe indrukken). De volgende dag weer de cavern zone in, nu was het al wat minder spannend en zagen we veel meer. Super mooi, die cavern zone. Uiteraard hebben we ook diverse oefeningen gedaan in deze nieuwe omgeving. Cavern is toch echt anders dan een duikje bij de Zeelandbrug. Als je naar boven kijkt zie je geen water oppervlak maar een plafond… Hmm, dat is anders. Maar al snel is het wel heel mooi om spelonken boven je te zien en je bubbels daar in te zien verdwijnen.

Kortom door de goede voorbereiding hebben we een heel leuk weekend gehad, een mooie introductie en start van grotduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *