Nieuws

Decompressie eBook

Drie jaar lang heb ik telkens mijn lesmateriaal in het Nederlands verder uitgebreid. Tijd om het eens netjes in een eBook uit te geven!

Als duiker krijg je maken met decompressie vanaf het moment dat je onder water de eerste keer perslucht inademt. Tijdens de eerste duikcursus wordt decompressie daarom al behandeld, in praktijk blijkt men toch moeite te hebben met de theorie.
Sinds deze eeuw duiken we met computers, die tijdens je duik laten zien hoelang je nog op een bepaalde diepte kunt blijven en zolang je je daaraan houdt, is de kans op decompressieproblemen zeer klein. Tegenwoordig worden er jaarlijks wereldwijd miljoenen duiken gemaakt zonder decompressie problemen.
Het sportduiken heeft twee grenzen: diepte en tijd. Wat gebeurt er als je die grenzen overschrijdt?
Zodra je voorbij die grenzen duikt, kom je in het grijze gebied waar sportduiken ophoudt en technisch duiken begint. Je krijgt dan te maken met decompressie theorie. De meeste boeken over dit onderwerp zijn alleen beschikbaar in het Engels en vanwege alle academische termen niet voor elke duiker eenvoudig te begrijpen. Dit boek is een poging om in het Nederlands de basis uit te leggen van decompressie, aan de hand van enkele natuurwetten en ervaringen van decompressieduiken uit het verleden.

Decompressie
Decompressie - een beknopte heldere uitleg in het Nederlands over duiken voorbij de recreatieve grenzen
€8,95 E-book
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *