Nieuws

Weekend Frankrijk

Van 25 t/m 27 oktober waren wij in Châtillon-sur-Seine, om te duiken in de Source de la Douix. Twee huisjes gehuurd via Airbnb, op loopafstand van de grot, en dat is toch makkelijk als je even naar de wc moet.
Voor de benodigde perslucht ging de mobiele compressor mee, die we vanwege het geluid maar een eindje buiten het dorp hebben laten draaien.

In tweetallen de lijnen leggen, van één meter diep naar twaalf meter diep, je trim in orde houden, lamp vasthouden en ook nog de lijn zo bevestigen dat je niet verstrikt raakt. Toch lastiger in het donker dan die allereerste oefening in het zwembad. Maar oefening baart kunst en na twee dagen skills ging alles een heel stuk vloeiender.

Naast het duiken was het vooral enorm gezellig. De club dook ‘s avonds ook nog in het lokale Italiaanse en Vietnamese restaurant, ‘s ochtends werd “thuis” ontbeten (en vooral veel koffie gedronken).

Als afsluiting op zondag een toertje door de grot voor enkele foto’s (zie onder). 

2 gedachten over “Weekend Frankrijk

  1. Moet zegen dat ik echt een super ervaringen heb opgedaan niet alleen met het duiken maar ook de club hoe ze met elkaar omgaan echt top weekend gehad en zeer zeker voor herhaling wil dan ook iedereen bedanken voor het fijne weekend👌🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *